Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

"Η Δροσοσταλίδα της Συγγνώμης" του κ. Όμηρου Αβραμίδη


Πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται αλήθεια για μια πραγματική Συγγνώμη!

Άρχισα το βιβλίο του κ. Αβραμίδη για να γεμίσω τις άδειες ώρες στο πολύωρο ταξίδι και βρέθηκα βυθισμένη στις σελίδες του μέχρι το πρωί, η βαλίτσα παρατημένη στο χωλ, γεμάτη ακόμα.

Άμεση γραφή, χωρίς περιττολογίες, βαθιά προσέγγιση συναισθημάτων χωρίς άσκοπες περιγραφές, μας βυθίζει στην ιστορία του ήρωα του αγγίζοντας την πραγματικότητα και την καθημερινότητα. Η μεστή, σωστή γραφή του αγγίζει αλήθειες και ευαίσθητες χορδές.

Πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιμετωπίσει κάποιος τα αλλεπάλληλα κτυπήματα και την προδοσία φίλων; Ο ήρωας του, ο Μαρίνος, είχε κρυμμένο το μεγαλείο της ψυχής του, καμουφλαρισμένο από μια ανέμελη-μέχρι ενός σημείου-ζωή, που όμως αναδύθηκε και επικράτησε αποδεικνύοντας πως η καλύτερη εκδίκηση είναι η αληθινή συγγνώμη.

Πολλοί από μας θέλουμε ακόμα και οι χάρτινοι ήρωες για τους οποίους διαβάζουμε να βρουν τη δικαίωση με το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού..." Ο Μαρίνος, και γνωρίζοντας τον κ. Αβραμίδη είμαι σίγουρη ότι αντανακλά τα δικά του πιστεύω, απέδειξε πως η καλύτερη δικαίωση είναι η αληθινή Συγγνώμη!

Το βιβλίο του κ. Αβραμίδη είναι ένα μάθημα Ζωής!