Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:15-04-2013 ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

"Αν ο Σπύρος δεν είχε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, αν είχε ακούσει το ξυπνητήρι στις οκτώ, αν είχε τα απαραίτητα πέντε λεπτά στη διάθεσή του για να ελέγξει τα μηνύματα στον υπολογιστή και να δει ότι το ραντεβού των δέκα είχε μετατεθεί κατά μία ώρα αργότερα, δε θα είχε χάσει τη ζωή του. Τουλάχιστον, όπως αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος την έννοια της ζωής!
Ο Σπύρος Παπαγιάννης, στις δέκα παρά τέταρτο το πρωΐ της 23ης Μαρτίου 2005, έπαψε να υπάρχει. Για τρία ολόκληρα χρόνια!
  Η Μαρίνα Αγγελή, αδικημένη από τη φύση και τη ζωή, το απόγευμα της 23ης Μαρτίου 2005, ανακάλυψε ένα σημαντικό λόγο για να συνεχίσει να ζει. Η Ιωάννα και ο Αντώνης Δαμήρας, ευτυχισμένοι στα πενήντα τους, βρίσκονται μπλεγμένοι σε γεγονότα που ανατρέπουν τη ζωή τους. Και η Καίτη Καραπάνου, η όμορφη αρραβωνιαστικιά του Σπύρου, περιμένει το θαύμα που θα τον φέρει πάλι στην αγκαλιά της.

Το πέρασμα του Σπύρου Παπαγιάννη στη ζώνη της ανυπαρξίας συμπαρασύρει τέσσερις ανθρώπους των οποίων η ζωή ανατρέπεται. Ανυποψίαστοι, μπλέκονται στον ιστό που η μοίρα θα υφάνει με άξονα τον Σπύρο, τον άνθρωπο που υπάρχει χωρίς να ζει. Παιχνίδια, καπρίτσια, μυστικά καραδοκούν πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του μυαλού. Και κάπου πιο μακριά η ευτυχία παραμονεύει κι αυτή υπομονετικά."

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή κυρία Μανιάτη,
    σήμερα πήρα στα χέρια μου το νέο σας βιβλίο. Θα 'ναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάτι δικό σας. Είμαι φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το γράψιμο, το οποίο λατρεύω. Μία ακατανίκητη περιέργεια με κατέκλυσε με το που διάβασα τα λόγια στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, μαζί με τη σιγουρία πως αυτή η ιστορία θα με ταξιδέψει! Διαβάζοντας και για τη δική σας σχέση με τις ξένες γλώσσες και συγκεκριμένα με τ' αγγλικά, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ρωτήσω πώς ξεκίνησε η συγγραφική σας δραστηριότητα, αλλά και αν από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι υπάρχει μέλλον στο χώρο και για νέους επίδοξους συγγραφείς. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,
    Τόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή