ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
Το νέο μου βιβλίο: ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ


3 σχόλια:

 1. Καλή επιτυχία στον Αόρτο Δεσμό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κλειώ Τσαλαπάτη
  Μόλις σήμερα τελείωσα το υπέροχο μυθιστόρημα "Το Τίμημα" της αγαπημένης μου Νικόλ-Άννας Μανιάτη! Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν ένα καταπληκτικό βιβλίο, βαθιά ανθρώπινο, εξαιρετικά γραμμένο, με τέτοιο τρόπο, που πέρα από την άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση, στο τέλος κάθε κεφαλαίου σε έκανε να ανυπομονείς να γυρίσεις σελίδα για να δεις τί θα γίνει παρακάτω! Δε θα σας αποκαλύψω βασικά στοιχεία της υπόθεσης αυτού του βιβλίου, που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε! Μπορεί βέβαια να σας κρατήσει ξύπνιους έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο! Γι' αυτό καλό θα ήταν να το αρχίσετε κάποιο βράδυ που να μην έχετε να ξυπνήσετε νωρίς την άλλη μέρα...
  Θα μπορούσε να αποτελεί μια αρχαία τραγωδία, όπου οι ήρωες περνούν μέσα από το έλεος και τον φόβο, όπως μας λέει και αρχαίος μας πρόγονος στον ορισμό της τραγωδίας, ο Αριστοτέλης, εμείς αθέατοι θεατές στα παθήματά τους, ξέρουμε γεγονότα και καταστάσεις που εκείνοι αγνοούν και γι' αυτό το λόγο υποφέρουν περισσότερο! Τους παρατηρούμε να θέλουν να εκδικηθούν, να πονέσουν τους φταίχτες για τα δικά τους δεινά, που κάποιες φορές έχουν προκληθεί από τους ίδιους, ή τους αγαπημένους τους, και τελικά αφού περάσουν μέσα από τραγικές καταστάσεις, να φτάνουν στο τέλος στην πολυπόθητη "κάθαρσή" τους πληρώνοντας το τίμημα για τα ανομήματα, τα δικά τους ή τις αμαρτίες γονέων, που συχνά παιδεύουν τα τέκνα! Η δικαίωση έρχεται για τους δίκαιους, αλλά τελικά φτάνεις να συμπονέσεις και τους αδίκους, γιατί η ζωή και οι περιστάσεις τους οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη! Το σασπένς, διάχυτο σε όλο το βιβλίο, που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα!!!
  Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τη Νικόλ για αυτό το υπέροχο βιβλίο, που με συγκλόνισε, με έκανε να κλάψω, να χαρώ, να θυμώσω, να οργιστώ και να δικαιωθώ στο τέλος του, καθώς η δικαιοσύνη αποδόθηκε και η πολυπόθητη εξιλέωση ήρθε, έστω και με παράπλευρες απώλειες!
  Διαβάστε το φίλοι μου, όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΟΥ!!! ♥ ♥ ♥

  Υπόθεση:

  "Πολλοί πιστεύουν πως το μίσος μέσα σου για κάποιον, δεν μπορεί να τον αγγίξει. Κατατρώει μόνο εσένα τον ίδιο.

  Η μικρή, γλυκιά Μαργαρίτα από τα δώδεκα της μεγάλωνε μαθαίνοντας να μισεί τον παιδικό της φίλο και τη μάνα του. Ο πατέρας της τροφοδοτούσε την αθώα παιδική της ψυχή με το συναίσθημα αυτό, σταλάζοντας σταγόνα-σταγόνα το δηλητήριο του, βασισμένος στην αγάπη που του έτρεφε η κόρη του και την τυφλή της εμπιστοσύνη στο άτομο του. Και η Μαργαρίτα θυσίασε όνειρα και μέλλον γι' αυτή την εμπιστοσύνη, γιγαντώνοντας μέσα της το μίσος και τη δίψα για εκδίκηση για τους ανθρώπους που της υπέδειξε. Με ολέθριες συνέπειες για την οικογένεια του παιδικού της φίλου.

  Όταν μαθαίνει την αλήθεια, είκοσι χρόνια μετά, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επανορθώσει για ότι προκάλεσε το παρόλογο και άδικο συναίσθημα που κυριαρχούσε μέσα της τόσα χρόνια.

  Αλλά έπρεπε να πληρώσει. Θα άντεχε το τίμημα της εξιλέωσης;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή