Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τασος Αγγελίδης Γκέντζος. Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός-Άνθρωπος


Ένας γλυκός, ήρεμος άντρας, συνεσταλμένος, που στις πρώτες επαφές έμοιαζε έκπληκτος και πολύ ντροπαλός για την αναγνώριση και την υποδοχή του βιβλίου του από το αναγνωστικό κοινό.

 Γνωρίζοντας τον καλύτερα ανακάλυψα το δυναμισμό και την αφοσίωση στο λειτούργημα του. Σαν εκπαιδευτικός ο κ. Γκέντζος αποκαλύπτει πολύ έντονα τη βαθιά αγάπη του για τους μαθητές του, την ακούραστη προσπάθεια για τη ψυχική τους καλλιέργεια παράλληλα με την πνευματική, και με τις πολλαπλές δραστηριότητες που υιοθετεί και ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετέχουν αποδεικνύει το το πάθος που κρύβει μέσα του για αυτά που πιστεύει και ακολουθεί.
Δοτικός και αφοσιωμένος στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού παραμένει μετριόφρων και συνεσταλμένος για το προσωπικό συγγραφικό του έργο. Τον γνώρισα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του:

"Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη", και η βαθιά προσέγγιση στην ψυχολογία των χαρακτήρων του με έκανε να να δω τον άνθρωπο-δάσκαλο Γκέντζο και όχι τον συγγραφέα μόνο.

Πριν από δύο μήνες, μαζί με τον συνάδελφο του, Γιώργο Καρτσιώτη ξεκίνησαν μια διαδικτυακή Λογοτεχνική εφημερίδα για τους μαθητές τους, στο κολλέγιο όπου εργάζονται.
Η: ‘’Anatolia College’’ κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Έχει σταθερούς συντάκτες  τα παιδιά και τους καθηγητές. 
Την ΄΄ξεφύλλισα΄΄ όταν ο Τάσος μου πρότεινε, να γράψω κάποια σχόλια και να ανταλλάξω σκέψεις με τα ίδια τα παιδιά, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς.
Η ιδέα είναι γοητευτική και φυσικά ως πρώην εκπαιδευτικός όχι απλώς δεν μπόρεσα να αντισταθώ αλλά ένοιωσα και την ανάγκη να σας  κοινοποιήσω, την ωραία πρωτοβουλία
Μπορείτε να επισκεφθείτε την εφημερίδα στον παρακάτω σύνδεσμο:
www.logotexniki.com

Τις δικές μου σκέψεις θα τις βρείτε:
http://www.logotexniki.com/keimena/i---o/maniate-nikol---anna/maniate-nikol---anna-scholiasmos-gia-istories-tou-dromou


και:
http://www.logotexniki.com/keimena/i---o/maniate-nikol---anna/maniate-nikol---anna-scholiasmos-gia-ta-dakrya-enos-angelous