Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Μια ασυνήθιστη, πρωτότυπη, υπέροχη βραδιά, γεμάτη ευαισθησία, συναίσθημα, βαθυστόχαστες σκέψεις! Μια βραδιά ποίησης! Ποίησης που άγγιξε την ψυχή, χαίδεψε κρυφά συναισθήματα, έφερε στην επιφάνεια σκέψεις που όόυς μας ταλανίζουν, γέμισε ζεστασιά τη ψυχή και θαύμασε το ταλέντο ανθρώπων που εκφράζονται με τόσο λίγα, αλλά σημαντικά λόγια, εκφράζοντας τη δική τους ψυχή και ταυτόχρονα αγγίζοντας τη δική μας!

Μια συγκινητική παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Μίνας Παπανικολάου και του Τάσου(μας) Σταυρακέλη όπου μίλησαν η εξαίρετη ποιήτρια Σοφία Στρέζου με γλαφυρή ανάλυση των έργων τους και σκιαγράφηση τόσο του χαρακτήρα τους μέσα από αυτά, όσο και των συναισθημάτων τους.

Και η δική μας γνωστή συγγραφέας Ευρυδίκη Αμανατίδου, με το γνωστό συγγραφικό της στυλ που σε κτυπάει καίρια, για τον άνθρωπο και το έργο του Τάσου.
Είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα τους με μουσική υπόκρουση πιάνου και βιολιού που τόνιζαν αντί να καλύψουν τις εξαίρετες απαγγελίες. Και φυσικά, στα πιο κατάλληλα σημεία, παρενέβησαν μουσικές εκτελέσεις από τον Δημ. Ερατεινό και Πάνο Λαμπρίδη που προσέδιδαν στο νόημα των ποιημάτων.
Σπάνια είχα την τύχη να απολαύσω μια τόσο υπέροχη βραδιά!