Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

Πολυκεντρο Θαλασσινού-Κως

Εντυπωσιασμένη γύρισα από την πανέμορφη Κω και πρώτη φορά δεν είναι μόνο η ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων που με συγκλόνισε, αλλά αυτό που διαπίστωσα σε έναν ευγενικό, συνεσταλμένο και μετριόφρωνα άνθρωπο.

Ο κ. Παναγιώτης Θαλασσινός- ιδιοκτήτης του Πολύκεντρου, ένα τριώροφο εντυπωσιακό αμέτρητων τετραγωνικών που το διαθέτει εξ'ολοκλήρου, εκτός από το ισόγειο που στεγάζει το χώρο του βιβλιοπωλείου του, σε κοινωφελείς σκοπούς- με άφησε άφωνη με την ανιδιοτέλεια του, το πραγματικό ενδιαφέρον του για την πόλη του, την αγάπη του για τους συμπολίτες του και προπάντων τα παιδιά.

Ολόκληρο το κτίριο, το διαθέτει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, για δραστηριότητες εξωσχολικές σε παιδιά που θέλουν να μάθουν ζωγραφική, ξένη γλώσσα, δημιουργία, και φυσικά σε έκθεση έργων τέχνης. Καφετέρια και σαλόνι αναμονής των γονιών που τα συνοδεύουν, θέατρο, και φυσικά αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων, συνεντέυξεων ή συνεδριάσεων των συμπολιτών.
Η συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού του είναι αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη, παράδειγμα προς μίμηση. Υπάρχουν ανεκμετάλλευτα τετραγωνικά σε κτίρια των μεγουλοπόλεων που όμως οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν αν δεν λάβουν το ανάλογο αντίτιμο. Ο κ. Θαλασσινός απλά το διαθέτει, χωρίς κανένα αντάλλαγμα!
Λάθος! Το αντάλλαγμα είναι η απεριόριστη εκτίμηση των συμπολιτών, ο θαυμασμός και η αγάπη των παιδιών! ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε ένα σπάνιο Ανθρωπο, και τις ευχαριστίες μου για μια άψογη οργάνωση γι την παρουσίαση του βιβλίου μου.