Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011


30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Εκδήλωση με θέμα «Οι νέες μορφές του βιβλίου»


Τριάντα χρόνια ΄΄ζωής΄΄ συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ και ανάμεσα στις εκδηλώσεις του, αποφάσισε να εντάξει και μια ανοιχτή συζήτηση, στραμμένη στις νέες μορφές του βιβλίου, τον ρόλο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τις τάσεις που επικρατούν στις νέες γενιές αναγνωστών, στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά και την αναγκαιότητα:  η λογοτεχνία η ενημέρωση και η εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Φεστιβάλ θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Τρείς αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί και προβληματιστεί με τις νέες μορφές του βιβλίου θα παραβρεθούν, για να καταθέσουν τη γνώμη τους.


Είναι:
Ο Γεώργιος Πολυράκης

Ο ίδιος συνεχίζει να γράφει με την πέννα του και να παραδίδει χειρόγραφα… από άποψη.
Ένα βιβλίο του «Χορεύοντας στη Σιωπή» έχει γίνει σήριαλ και ένα δεύτερο «Δωροθέα Ντε Ροπ» έχει μετατραπεί σε ebook (από τις εκδόσεις Ψυχογιός) είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και εύχρηστο για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής οθόνης.Η  Νικόλ-Άννα Μανιάτη

Ζει μόνιμα στο Λονδίνο  και παρακολουθεί τις τάσεις του βιβλίου στην Ευρώπη, τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των ξένων αναγνωστών αλλά και τη σημασία των Διαδραστικών βιβλίων στην εκπαίδευση, με την οποία ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.


Ο Όμηρος Αβραμίδης

Είναι ο πρώτος συγγραφέας στην Ελλάδα που βιβλίο του «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» μεταφέρθηκε, σε ηχητική μορφή (Από τις ηχητικές εκδόσεις Studio Amid) σύμφωνα με πολλούς κανόνες της διεθνούς πλατφόρμας Design For All που προωθεί την παραγωγή προσβάσιμων οπτικοακουστικών προϊόντων, στο σύνολο των πολιτών.

Με το ίδιο σκεπτικό έγιναν και οι παρουσιάσεις του ακουστικού βιβλίου, όπου για πρώτη φορά υπήρχε το ενημερωτικό υλικό σε οπτική, ηχητική μορφή αλλά και γραφή Braille .

Συντονίζει η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη ειδικευμένη στο σχεδιασμό οπτικοακουστικών για τα New Media.

 
Επίσης επί  8 χρόνια ως μέλος της επιτροπής Νέων Μέσων της ΠΟΕΣΥ έχει οργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών
Και την ανάγκη για προσβάσιμη ενημέρωση χωρίς διακρίσεις


Η εκδήλωση θα κλείσει με την ευγενική συμμετοχή του συγκροτήματος  "ΕΚΜΕΚ"


Για τους φίλους του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ζωντανά μέρος του πρώτου του δίσκου

 "Γλυκαίνει και δεν παχαίνει"


Σας περιμένουμε:

Σάββατο 11 Ιουνίου Ώρα 8:30 μ.μ.
Χώρος Φεστιβάλ Βιβλίου
Μικρή Εξέδρα (Δίπλα στη Γραμματεία Κοντά στη στάση Στρατηγείο)Η

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ.
Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του φεστιβάλ 2310 227 850

 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
                                Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00


Τα βιβλία των συγγραφέων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ,  ΩΚΕΑΝΙΔΑ, Ηχητικές εκδόσεις: STUDIO AMID

Στο περίπτερο 78 των εκδόσεων ΕΝΑΛΙΟΣ  θα υπάρχει καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οπτικοακουστική εγκατάσταση  με αποσπάσματα και μουσική από το Audiobook  «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» ενώ για
τους πολίτες με προβλήματα όρασης υπάρχουν όλες οι πληροφορίες της  και σε γραφή Braille .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου